Främja miljön genom att köra elbil

Miljön tar stor skada av bilar som drivs av diesel och bensin. På grund av det kommer fossilbilar att fasas ut i Sverige. Allt fler väljer därför att köpa en elbil för klimatets skull. Den stora frågan är Vilken elbil ska man köpa 2023? för att värna om miljön. Det finns en mängd olika elbilar att välja mellan. Numer har alla stora bilmärken minst en elbil i sitt sortiment. Det finns helt enkelt en elbil för alla. Det är alltid behovet som avgör vilken bil som är den bästa. På frågan “Vilken elbil man ska köpa 2023?” finns det därför många svar.

Behovet styr valet av elbilsmodell

Elbilar är dyrare i inköp än vad en fossilbil är. Gör därför en ordentlig kalkyl innan du köper en elbil. Ha koll på vad totalkostnaden blir för en elbil per månad. En viktig faktor som är avgörande när du ska hitta en bra elbil är räckvidden. Om du ofta åker långa sträckor behöver du ha en elbil som har en längre räckvidd. Om du däremot endast kör kortare sträckor är räckvidden inte lika betydande. Räckvidden kan skilja sig allt från 15 mil till 60 mil.

Dra ner på energiförbrukningen hemma

När du köper en elbil kommer du att använda mer el. Men det är viktigt att se till det stora perspektivet, du gör miljön en stor tjänst genom att köpa en elbil. Men du kan kompensera lite av elen som elbilen förbrukar genom att försöka minska din elförbrukning i hemmet. Det finns massor med smarta knep som du kan använda för en lägre energiförbrukning.

Köpa en begagnad elbil är billigare

Om du vill köpa en begagnad elbil är det bra att kolla upp om det finns någon garanti kvar på batteriet. Det är ofta 8-10 års garanti från fabrik. Kontrollera även vilka laddkablar som följer med. Att ersätta saknade laddkablar kan bli en dyr historia. För att kunna ladda billigt är det värt att installera en laddbox hemma som har trefas. Tänk på att du kan nyttja avdrag från Skatteverket för grön teknik, då blir installationen och köpet av laddboxen billigare.