Tips för att uppnå miljövänlig energibesparing

Det finns inget bättre sätt att hjälpa miljön än att bedriva en ansvarsfull energiförbrukning. Att upprätthålla ansvarsfull energiförbrukning bidrar inte bara till miljöns bästa, utan minskar också kostnaden för elförbrukning i hemmet. Det är enkelt att följa en serie energisparande åtgärder och det är nära till hands. Härnäst listas nio enkla tips som bidrar till ansvarsfull energiförbrukning.

9 användbara tips för effektiv energiförbrukning

1. Släpp in ljus: Öppna gardiner och persienner när solen skiner för att inte behöva hålla lampor tända. Detta för att få ut mesta möjliga av solljus och inte låta lampor förbruka el om det inte är nödvändigt.

2. Ställ in en lagom inomhustemperatur: Försök att hålla en balanserad temperatur hemma på 20 grader varmt. Det bör vara minst 18 grader och inte mer än 22 grader för känsliga personer.

3. Justera temperatur och och energiinställningar: Justera temperaturen på kylskåpet till tiden på året. På sommaren måste du sänka temperaturen och på vintern höja den. Kom ihåg att tina upp frysen med jämna mellanrum.

4. Tvätta optimalt: Starta inte diskmaskinen, tvättmaskinen eller torktumlaren förrän de är fulla. Använd korta program och låga temperaturer i tvättmaskinen. Sänk temperaturen till 30 grader och varvantal till högst 800 varv per minut.

5. Stäng av elektronik: Stäng helt av elektroniska apparater som inte används, även apparater i standby. Med detta sparas omkring sju procent i elförbrukning.

6. Köp saker av återvinningsbart material: Inför större inköp är det värt att kontrollera om materialet kan återvinnas. Till exempel har Kellfri ett utbud av grindar i aluminium som är ett värdefullt återvinningsmaterial. Närmare bestämt innebär återvinning en besparing på den energiförbrukning som går åt vid framställning.

6. Släck onödig belysning: Om du har dekorativa lampor, slå på dem endast i skymningen och stäng av dem när du sover.

7. Använd LED-lampor: Denna typ av belysning förbrukar 80 procent mindre energi än konventionell belysning.

8. Stäng av huvudbrytaren ibland: I vissa fall kan huvudbrytaren stängas av om du åker på semester eller kommer vara bortrest en längre tid.

9. Skaffa dimmer: Det gör att du kan justera den perfekta belysningen för mysiga tillfällen och sparar upp till 10 procent på elförbrukningen jämfört med en vanlig ljusknapp.