Miljöföretag – framtidens företag

Om du vill starta ett företag bör du satsa på ett företag inom miljöteknik, innovationer eller som på något annat sätt kan minska på klimatavtrycken. Det är framtidens företag och en bransch som växer lavinartat.

Klimatavtryck

Vi behöver minska på våra klimatavtryck på grund av klimatförändringarna och miljöförstöringarna. Fler och fler bryr sig om både miljö och klimat på både ett globalt och lokalt plan. Om du ska starta ett företag bör du satsa på att kunna erbjuda tjänster och produkter inom just miljö. Många gånger tänker vi mest på bilindustrin och flyget när det kommer till klimatet, men forskning visar att t.ex. klädindustrin är en större miljöbov än flyget. Som företagare kan du komma på innovativa lösningar för att bättre återvinna material, skapa nya material, sälja bättre miljöteknik eller vara återförsäljare för just sådana produkter och tjänster.

Starta ett miljöföretag

Det är relativt enkelt att starta företag i Sverige. För att skaffa ett startkapital kan du ta ett företagslån för ett nytt företag hos Fakturino. Då har du en grund att stå på och kan börja arbeta upp ditt företag. Det första som du behöver göra är en marknadsanalys, för att försäkra dig om att din produkt eller tjänst efterfrågas. Samtidigt kan du behöva vara kreativ och lite förutseende: bara för att din miljövänliga produkt inte är efterfrågad idag, så kan den ändå vara en storsäljare om ett år.