Så blir du mer miljövänlig

Att värna om miljön är en trend som förhoppningsvis kommer att hålla i sig länge. Idag är människor mer medvetna om vad som påverkar miljön negativt och positivt och väljer i de flesta fall att agera för det sistnämnda. Ett vanligt missförstånd är att man tror att det krävs väldigt mycket för att vara miljövänlig, kanske till och med till den gräns att man behöver ändra hela sin vardag. Så är det inte.

De allra minsta knep och tips kan i många fall göra en stor förändring och det bästa är att du blir mer hälsosam och sparar mer pengar på köpet. Här nedan listar vi några sätt som gör att du kan få in miljömedvetenhet i din vardag.

Bästa tipsen för ett mer miljövänligt liv

Cykel istället för bil – Även om det finns miljöbilar så kommer bilen alltid att vara en miljöbov. Om du väljer att cykla istället är du snällare mot naturen, men du sparar också pengar och får riktigt bra motion. Kom ihåg att köpa ett bra cykellås så att cykeln inte hamnar på villovägar.

Släck lampan – Har du för vana att ha lamporna tända, även i rum som du inte vistas i? Genom att släcka när du går ut ur ett rum kan du spara in mycket pengar och gör också skillnad för miljön. Här gäller det bara att skaffa sig nya rutiner.

Minska matsvinnet – Det slängs otroliga mängder mat i onödan, varje dag. Genom att planera dina inköp och din mat bättre kan du göra stor skillnad. Gör en lista med alla de livsmedel och den mat som du behöver för veckan och försök att inte handla när du är hungrig.

Byt till lågenergilampor – Idag använder sig de allra flesta av lågenergilampor, men det finns fortfarande hushåll där alla lampor ännu inte har bytts ut. Lågenergilampor är inte speciellt mycket dyrare än andra alternativ. De räcker längre och är snällare mot miljön.