Så blir du mer miljövänlig

Hur fantastiskt är det inte att vi människor har blivit allt mer miljövänliga? Sanningen är att det faktiskt har blivit en trend att värna om miljön, en trend som vi hoppas aldrig går ur tiden. Under många, många år har miljön varit något som kraftigt har åsidosatts, men nu är det annat som gäller.

Funderar du på hur du kan bli mer miljövänlig i din vardag? Kanske har du redan kommit igång en del och vill hitta fler tips, eller så ska du ta ditt första steg mot ett mer medvetet liv. Oavsett hur långt du har kommit så har du gjort ett väldigt bra val. De framtida generationerna och naturen kommer helt klart att tacka dig.

Enkla steg till en mer hållbar vardag

Ett mycket vanligt missförstånd är att man tror att det krävs väldigt stora förändringar i ens liv för att man ska bli mer miljömedveten, men så är inte fallet. Det finns många små och mycket enkla medel att ta till. Här listar vi några!

Se över din el – Det finns många elbolag där ute att välja mellan. Vill du se till att välja så grön el som möjligt bör du se till att jämföra ordentligt. Det kan du göra på egen hand, men du kan också använda en jämförelsesajt. Idag är Göta Energi ett populärt alternativ i hushåll över hela Sverige.

Cykla istället för att åka – Ja, vi vet att det kan kännas väldigt lockande att sätta sig i en varm bil och enkelt ta sig till arbetet, men du är mycket mer miljövänlig om du väljer cykeln istället. Dessutom kommer du att få väldigt mycket motion, vilket stärker din fysiska så väl som mentala hälsa.

Återvinn så mycket du kan – Visste du att nästan allt i ditt hem kan återvinnas? Det som inte kan återvinnas kan i många fall återbrukas eller källsorteras så att det förbränns på rätt sätt. Sortera direkt i samband med att du slänger så är det mycket enklare när du väl står vid återvinningscentralen.

Minska matsvinnet – Slänger du onödigt mycket mat? Då är det dags att ändra på detta och bli mer miljövänlig. Tänk hållbarhet när du handlar mat. Gör upp en lista för alla de livsmedel och måltider som du planerar för veckan och handla sedan därefter. Då ser du till att du enbart köper de produkter som du faktiskt kommer att använda dig av. Rester kan du med fördel frysa in eller ta med i matlåda dagen efter. Inte tillräckligt med rester? Frys undan och samla på dig en blandad kompott som kan bli allt från gryta till soppa eller pytt i panna!

Handla second hand – Du behöver inte köpa allt helt nytt i butikerna. Många riktiga fynd kan du göra genom att handla second hand. Det finns butiker i gallerior, loppmarknader och privatpersoner som du kan handla av.